Echilibrul în consum sub influența marketingului senzorial din pragul sărbătorilor

by | Dec 22, 2023 | Uncategorized

Cu fiecare zi ce trece, luna decembrie se deschide ca o carte magică, aducând cu ea nu numai spiritul sărbătorilor ci și o explozie de stimuli senzoriali meniți să ne îmbie și să ne influențeze. În acest articol, vom explora cum marketingul senzorial devine un actor principal în crearea atmosferei festive și cum aceste senzații pot modela comportamentul nostru în această perioadă a anului.

Marketingul Senzorial – este un concept relativ nou pentru comunicarea de marketing și care a devenit destul de popular în ultimul timp. Dar ce este marketingul senzorial? Marketingul senzorial se ocupă de simuțuri: auditiv, vizual,olfactiv, kinestezic, dezvoltand servicii si tehnologii prin care potențalul client să fie ademenit la punctele de vânzare, într-o ambianță inspirațională.
Văzul – decorul încântător al magazinelor O plimbare prin oraș în decembrie este ca un spectacol vizual. Magazinele și străzile sunt luminate cu ornamente strălucitoare, iar ferestrele sunt decorate cu atenție pentru a crea o ambianță caldă și primitoare. De la bradul impodobit la reclamele colorate, văzul nostru este bombardat cu imagini de poveste.
Mirosul – aromele îmbietoare ale iernii   Mirosul de scorțișoară și portocală ne întâmpină în fiecare colț. De la vânzătorii ambulanți din târg, la mirosul îmbietor din cofetării, acest simț al nostru este trezit la viață, legându-ne de amintiri și creând dorința pentru gusturile sezonului.Auzul – cântecele și colindele feerice   Pe măsură ce ne plimbăm pe străzi, suntem învăluiți de colinde și cântece festive. De la melodiile clasice până la hiturile contemporane, sunetul sărbătorilor completează atmosfera și ne încântă simțurile.

Gustul – deliciile gustoase ale sărbătorilor  Marketingul senzorial se extinde și asupra gustului, cu reclame care ne îmbie să savurăm combinații gustoase specifice sezonului. Uneori, acestea ne atrag către bunătățile gustative pentru a completa experiența sărbătorilor.

Tactil – texturile confortabile și primitoare  De la îmbrăcămintea moale și pufoasă până la ambianța primitoare a cafenelelor decorate cu plapume și perne, atingerea devine o parte esențială a magiei senzoriale.

Echilibrul în Consum – pentru sărbători conștiente.  Cu toată această bogăție senzorială, este ușor să cădem pradă consumului excesiv. Cu toate acestea, este important să ne amintim că această perioadă a anului nu se rezumă doar la cumpărături. Echilibrul este cheia unei experiențe autentice ale sărbătorilor.

În concluzie, fiecare senzație din această perioadă a anului are un rol distinct în crearea unei atmosfere magice. Conștientizând efectele marketingului senzorial, putem savura cu adevărat fiecare moment al sărbătorilor, păstrând în același timp echilibrul și concentrându-ne pe aspectele cu adevărat valoroase ale acestei perioade.

Așadar, vă invit să vă bucurați de fiecare senzație, să vă lăsați purtați de magia iernii și să vă amintiți mereu că sărbătorile sunt despre conexiuni, bucurie și împărtășirea momentelor frumoase cu cei dragi. Să aveți o sărbători pline de lumină și căldură sufletească! 🌟

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to content